Al meer dan 15 jaar ondersteunen we industriële bedrijven bij procesoptimalisatie en methodische competentieontwikkeling, gericht op VMBO/MBO functies.
Vanuit onze geruime praktijkervaring en lean filosofie zijn wij ervan overtuigd dat borging van succes binnen organisaties voor 20% wordt bepaald door de juiste processen en 80% wordt bepaald door houding en gedrag van de medewerkers.
Wij begeleiden op locatie en detacheren professionals die een kwalitatieve bijdrage leveren aan het verbeterproces en deze resultaatgerichte werkwijze borgen op de werkvloer.  De PTC Groep methodiek met leer-werktrajecten wordt erkend door onderwijsinstellingen, werkgevers- en brancheorganisaties en biedt diverse subsidiemogelijkheden.

Industrie programma’s:

  • Hoger- middelmanagement programma’s gericht op visievorming en blijvende verandering
  • MVO / SROI doelen concretiseren en implementeren (PSO prestatieladder en Inclusieve Baancreatie)
  • Resultaatgericht en lean werken, verspilling reduceren én productie verhogen
  • Implementeren van methodische arbeidsontwikkelingproces, eventueel i.s.m. onderwijsinstellingen
  • Web based academie inrichten met (erkende) leerwerkprogramma’s, in-company én als aanbod naar uw klanten
  • Leidinggeven aan een transitie trajecten en coaching van leidinggevenden gericht op borging van gewenst werkproces
  • Teamontwikkeling, resultaat- en oplossingsgericht samenwerken binnen het integrale werkproces
  • Detachering van professionals zoals: MT lid, Bedrijfsleider, Afdelingsmanager, Projectleider, Implementatie coach, Praktijkopleider/coach.

 

PTC Groep is implementatiepartner van 2BImproved:

2Bimproved is dé academie voor professionals. 2Bimproved wordt ingericht op basis van uw specifieke werkprocessen met (erkende) leerwerkprogramma’s, in-company én als aanbod naar uw klanten. Competentieontwikkeling wordt hiermee op een methodische en resultaatgerichte manier georganiseerd. Medewerkers en managers werken hierbij samen in de praktijk om resultaten te verbeteren. De interne motivatie neemt structureel toe én de organisatie- opleidingskosten worden verlaagd.

2BImproved is leverbaar in drie modules. U kunt elke module afzonderlijk of in samenhang met HRM en Onderwijs systemen gebruiken:

2BImproved®-Skillmotor
2BImproved®-Ontwikkelmotor
2BImproved®-Business Improvement

2Bimproved is flexibel inzetbaar op elk afdelingsvraagstuk, enkele voorbeelden zijn:
Lean produceren  – verbeteren goedenstroom  – arbo en veiligheid, reduceren van ongevallen – beperken ziekteverzuim   – wet en regelgeving – gericht aqcuireren  –  versterken klantrelatie   – borgen van kwaliteit en werkprocessen – verbeteren functionering en beoordelingmethodiek enz…..

“Het is opvallend hoeveel verder de afdelingen zijn met het team en individuele medewerkers, dan de andere afdelingen die nog niet met de PTC Groep methodiek werken” (F. Landman, directeur Onderhoudsbedrijf Rheden)

 

Neem contact met ons op